Суспільство

Маленькі патріоти вивчали історію рідного краю (Фото)

Позашкільний навчальний заклад «Центр дитячого та юнацького туризму і екскурсій»  6-7 жовтня провів зліт переможців обласної краєзнавчо-патріотичної акції учнівської молоді «Від роду і до роду збережем традиції народу», присвячений 25-й річниці Незалежності України.

Урочисте відкриття заходу відбулося в приміщенні літературно-меморіального музею-заповідника М. М. Коцюбинського. Переможців акції вітали почесні гості та вихованці історико-краєзнавчого і військово-патріотичного гуртків ПНЗ «Центр дитячого та юнацького туризму і екскурсій» літературно-музичною композицією «Скарби твої безцінні, Україно!». Творчі колективи, які стали переможцями акції, представили презентації  пошуково-дослідницьких і творчих робіт.

Учасники зльоту були нагороджені дипломами та Почесними грамотами  Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації та призами.

Програмою першого дня зльоту було передбачено знайомство з кращими музейними колекціями декоративно-прикладного мистецтва — Зразкового музею українознавства «Берегиня» Чернігівської загальноосвітньої школи    № 29 Чернігівської міської ради та колекції старожитностей члена Національної спілки краєзнавців України, народного майстра Юрія Дахна в  с. Москалі Чернігівського району.

На другий день учасники зльоту відвідали колиску державності України – Батуринський Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця».

Фоторепортаж Віктора Кошмала

Ще статті по темі

Back to top button