Суспільство

Масова істерія: чернігівців лякають фальшивими доларами та євро

Усі знають, що в Україні процвітає чорний валютний ринок. Причин тому кілька – по-перше, існують обмеження НБУ на купівлю валюти через банківську касу за одну добу, а по-друге, при офіційному обміні доводиться платити 2 % податків при покупці. Тобто до офіційного курсу продажу долара треба додавати ще 52-53 копійки.

Тож і не дивно, що люди не хочуть міняти гроші в банках, а йдуть або в неофіційні пункти обміну валют, які не ведуть облік операцій і, відповідно, не стягують податки, або до валютних міняйл.

Щоправда, останнім часом активно поширюється інформація про збільшення кількості в обігу фальшивих доларів і євро. Причому підробки настільки якісні, що візуально їх майже не відрізнити від справжніх банкнот. Тільки за допомогою спеціального обладнання.

Наскільки благополучна ситуація на Чернігівщині, ЧЕline з’ясовував у Головному управлінні Національної поліції в Чернігівській області. У прес-службі відповіли, що упродовж останнього місяця жодна справа, пов’язана із фальшивою валютою, у поліцейських зведеннях не фігурувала.

Якщо так, то добре. Однак це не означає, що не треба бути пильним.

Ще статті по темі

Back to top button