Суспільство

Мати героя Майдану власноруч прибрала сміттєзвалище на вулиці, яка носить ім’я сина (Відео)

Мати загиблого Героя Майдану Василя Прохорського присвятила літо наведенню ладу на вулиці, названій на честь її сина. Заради цього вона закинула роботи на власному городі та витратила на благоустрій свою скромну пенсію.

Світлана Діденко вирішила перетворити сміттєзвалище на вулиці, яка носить ім’я її сина, на квітник і гай. «Було дуже багато сміття. Особливо тут, де я зараз стою, і де зараз ось квітнуть айстри», — зізналася мама героя України. Вона закупила тисячу тюльпанів, айстр, декоративні соняшники і троянди – на саджанці витратила всю пенсію. Звалище розчищала сантиметр за сантиметром – і замість сміття та бур’янів у людський зріст виникли лавочка і дві каплички. Допомоги жінка не чекала, бо в Щучій Греблі проживає до двох сотень людей, і здебільшого це пенсіонери. Вулиця Василя Прохорського центральна, але на ній лише 17 жилих хат. Односельці роботі Світлани дивуються. «Дуже великий смітник, тут вона стільки праці вклала, все своїм трудом, квіти покупала, поливає усе тепер, доглядає. Бачите, як красиво зробила? Тому що робить заради свого сина», — кажуть місцеві жителі. «Коли я займаюсь із квітами, біль мій стає тупішим. Я знаю, він дивиться на мене і пишається мною, так як я пишаюсь ним», — зізнається сама Світлана Діденко.

Її син загинув 18 лютого під час вуличних боїв у центрі Києва – у хлопця було 6 вогнестрільних поранень, перед розстрілом його жорстоко били. За три роки слідства справа так і не зрушила з місця. «Я думаю, я вже ніколи не дізнаюся ім’я. Тому що якщо по гарячих слідах справа не розслідувалась, то тепер взагалі немає, нічого вони не знайдуть», — вважає мама загиблого. Щоби про це менше думати, вона працює – тепер потрібно розчищати нове місце під куплені саджанці калини.

У селищній раді досі не визначилися, підтримувати чи ні починання Світлани Діденко. «Питання хороше, але люди наші запитують — чого саме там, чого не в парку зробить таку алею. У нас є герой АТО, який загинув і йому нема такої уваги, тому пішли таки протиріччя. Як голова не знаю вже як — і ту матір жалко, і ту матір жалко», — каже Дмитрівський селищний голова Станіслав Ковтун. Проте він усе ж пообіцяв відправити жінці техніку в поміч, щоби не вручну розбирати чагарники. А односельці, вже як побачили квітник на смітнику, пропонують висадити калину гуртом.

Джерело: ТСН

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button