Суспільство

Медична недореформа: запис на УЗД через місяць

Ми вже писали, що в Чернігівській дитячій поліклініці № 1 її керівниця – Людмила Овсієнко – практикує впровадження всіляких новинок у роботі з пацієнтами.

Але часто результати цих, так би мовити, місцевих реформ залишають бажати кращого.

Так, впровадження здачі крові на аналіз за талонами призвело до того, що часто батьки не можуть взагалі отримати талон, оскільки ті швидко закінчуються. Черги зникли, але з’явились приховані черги за талонами. Це ж іноді спонукає батьків узагалі відмовлятися від здачі важливих аналізів.

Ще більш унікальним виявився запис на дитяче УЗД. Запис на обстеження проводиться щонайменше за місяць. Звісно, якщо це екстрений випадок, то можуть провести й раніше.

Мабуть, скромність керівниці першої дитячої поліклініки Людмили Овсієнко не дає змоги ставити питання додаткової апаратури перед міською владою, адже в нас без проблем виділяють мільйони на УЗД-апарати, рентгени для бездомних тварин, а дитяча медицина залишається поза увагою. Можливо, з таким підходом очільниці поліклініки варто залишатись спеціалістом з хорошою репутацією, а не малоефективним менеджером медицини.

Мабуть, також до «цікавинок» закладу можна зарахувати економію часу пацієнтів. Записатись за телефоном неможливо, треба спершу йти на запис, а потім удруге повертатися вже на саме УЗД.

Людмила Овсієнко через свою надзайнятість не знайшла часу для діалогу зі ЗМІ.

Ситуацію прокоментував керівник управління охорони здоров’я міста Владислав Кухар: «УЗД – додатковий метод обстеження, тому місяць – це не такий термін, що впливатиме на стан здоров’я пацієнта. Але управління обов’язково відреагує на цю проблему і по можливості намагатиметься покращити там стан справ, зменшивши терміни очікування. Щодо талончиків – то це палиця з двома кінцями.

Не було талончиків – були черги, ввели талончики – інші скарги. Ми зараз шукаємо ту золоту середину, що дасть змогу уникнути будь-яких незручностей. Запевняю: тим пацієнтам, яким терміново потрібне обстеження, їм не відмовлятимемо, навіть якщо немає талончиків. Можливо, введемо більшу їх кількість».

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

7 коментарів

  1. Уважаемые журналисты Чеline, я никогда не отреклась от общения с журналистами, пожалуйста звоните (77 47 47) приходите, все расскажем, все покажем.выслушаем вас а вы нас.

  2. Это не аноним, а Овсиенко Л В. Извените

  3. Ну что за бред, а не статья! А во вторую поликлинику Вы ходили? Какие там очереди? Статья не о чем, очень бросается в глаза непрофессионализм журналиста и обида, что заведующая поликликлинники не встретилась, никаких фактов, — мы без проблем записались и попали на УЗИ, никаких очередей, и не нужно ждать месяц. Абсолютно никаких фактов в статье не изложено! Коме того, есть масса платных клиник, но и туда записаться сразу Вы не сможете. Очень похоже на заказную статью! А где же предложения — умники! Что делать? — заблокирую Вашу страницу и не буду больше читать подобный маразм!

    1. Ну конечно,никаких проблем у керівника управління охорони здоров’я)))аж смешно читать. А если ребенок относиться к филиалу то этих талонов вообще не выбить. Раньше хоть взял направление и поехал когда тебе удобно,а сейчас такой бред сделали. А для того чтобы попасть к специалисту нужно в сезон инфекций переться с Шерстянки на Пирогово просто для того чтоб записаться ,а потом если это таки удалось сделать ехать второй раз уже к специалисту. Вот одна такая поездка открыла бы вам на многое глаза, уверяю. И конечно, Узи это ж дополнительно ,но не тогда когда врач ставит ребенку диагноз от которого поседеть можно, а Узи надо месяц ждать…родители просто вынуждены обращаться в частную клинику из-за ваших псевдо-реформ.

  4. Людмила Володимирівна, навіщо так погано конспіруватись. Спочатку ви «анонім» звераєтесь і просите дзвонити, потім ви ж «анонім» критикуєте критичну для вас статтю.

  5. За полтинник врачи забывают про очередь. А темболее,что перерывы между приемами на узи ну ОЧЕНЬ(неоправданно) Большие. Кабинет УЗД может спокойно пропускать на четверть большее количество пациентов.

  6. За полтинник врачи забывают про очередь. А темболее,что перерывы между приемами на узи ну ОЧЕНЬ(неоправданно) Большие. Кабинет УЗД может спокойно пропускать на четверть большее количество пациентов.

Back to top button