Суспільство

Медик розповів про причини падіння чернігівського хлопчика

Про знепритомніння чернігівського школяра під час пам’ятних заходів із нагоди 31-ї річниці Чорнобильської катастрофи завдяки ЗМІ та інтернету вже знає весь Чернігів. А користувачі соціальних мереж активно обговорюють подію.

До того ж, багато хто висловлює свою думку, чому так сталося. Деякі «народні експерти» кажуть, що запаморочення сталося через довге стояння дитини на одному місці.

Зважаючи на високу цікавість до теми, ЧЕline звернувся по коментар до начальника управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА Петра Гармаша.

Він відповів, що причин втрати свідомості дуже багато і що кожен випадок треба розглядати окремо. Бо запаморочення може статися навіть на тлі абсолютного благополуччя.

«Треба звертати увагу, в яких умовах це відбулося. Можливо, хвилювання або через якийсь подразник, наприклад, запах. А може, змінилося положення тіла і трапився ортостатичний колапс. Також, коли на вулиці не холодно, а людина вдягнена дуже тепло, може статися порушення свідомості. Можна не втратити свідомість, але втратити рівновагу і через це впасти», – сказав Гармаш.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button