Суспільство

Медики розповіли про стан дітей, яких збив волонтер

Дмитро та Марічка Позняки, яких 26 серпня збив волонтер Олександр Хомазюк, перебувають у стані середньої тяжкості.

Про це розповіла Ольга Іванова, заступник головного лікаря Чернігівської обласної дитячої лікарні.

«Діти зараз у стані середньої тяжкості. У дівчинки — струс головного мозку. Вже через два дні ми її випишемо додому. У хлопчика — переломи стегон зі зміщеннями. Найближчим часом плануємо зробити йому операцію. Скільки він ще пробуде у лікарні поки сказати важко. Це дуже індивідуально. Зараз у батьків багато грошей іде на ліки. Лише на препарати для хлопчика вдень потрібно 1 тисяча гривень. Ще 6 тисяч гривень піде на препарати для операції. До збору коштів активно підключилися волонтери», — сказала Ольга Олексіївна.

Цю інформацію підтвердили у волонтерському центрі у Городні.

«Ми всі свої сили кинули на діток. Відкрили картковий рахунок і збираємо кошти на лікування діток, які постраждали у тій аварії. Брат Олександра Женя навіть машину продав, щоб їх врятувати. Саша зараз у в’язниці в Чернігові, але думаю, що він нас би підтримав», — розповіла Ліана Білоус, волонтерка і секретар міської ради.

Нагадаємо, 26 серпня в 20.45 45-річний Олександр Хомазюк на автомобілі Ford Focus на дорозі між селами Лашуки та Смичин Городнянського району збив 3 дітей — 13-річного Дмитра, 6-річного Максима та 3-річну Марійку Позняків. Максим Позняк загинув на місці. Чоловіка затримали. У його крові виявили 1,6 проміле алкоголю. Волонтерові загрожує до 3 років позбавлення волі.

Джерело: Gazeta.ua

Ще статті по темі

Back to top button