Суспільство

Мери міст від «Нашого краю» звірили вектори розвитку з колегами

*Актуально

Загальні збори уповноважених представників органів місцевого самоврядування – членів Асоціації міст України відбулися вчора, 14 листопада, в Києві. До форуму керівників міст долучилася делегація Чернігівщини, до її складу увійшли міські голови Носівки Володимир Ігнатченко, Срібного – Олег Куделя та Талалаївки – Юрій Величко, які представляють партію «Наш край».

За словами Юрія Величка, діяльність Асоціації є важливою не тільки з погляду методичної допомоги, реального захисту інтересів місцевого самоврядування, а й як ефективний комунікаційний майданчик, що дає змогу керівникам міст звіряти вектор розвитку міста, громади з колегами. Юрій Величко повідомив, що головою Асоціації міст України на новий термін переобрано київського міського голову Володимира Кличка. Крім того, важливим було спілкування із Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом. Керівник уряду запевнив представників міст, що фінансова децентралізація буде збережена наступного року, але міським головам необхідно змінити управлінські підходи та почати розвивати власний потенціал територій.

«Талалаївська громада щойно створена, ми працюємо над розробкою бюджету 2018 року і з 1 січня виходимо на прямі міжбюджетні трансфери з державним бюджетом», – повідомив Юрій Величко. Він висловив упевненість, що додаткові кошти в Талалаївській ОТГ будуть залучені на вирішення нагальних потреб громади та поліпшення якості життя її мешканців.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button