Суспільство

Мерські обіцянки: черговий популізм чи незнання законів

Депутати й громадськість не повірили мерському слову і перевірили його у спеціалістів.

Нагадаємо, на одній із нарад міський голова Владислав Атрошенко дозволив скоротити ставку податку на мінімальну заробітну плату підприємцям, які мають найманих робітників.

Аргументував чиновник своє рішення дозволом Верховної Ради, яка переклала ці повноваження на місцеве самоврядування. Популістські слова міського голови вирішили перевірити депутати міської ради.

Ірина Березенець, Віктор Бистров, Ігор Андрійченко, Ярослав Ковтун і представник громадської організації Світлана Жимолостнова вирішили перепитати про всі нюанси у податківців і з’ясували, що слова мера не мають юридичної сили: «Верховна Рада надала повноваження міським радам визначати ставку податку, але Податковий кодекс це виключає, – розповіла Ірина Березенець.

– Нам пояснили, що це ніяк не можна адмініструвати. Однак, це рішення не розповсюджується на підприємців-виробників. Ось саме їм і можна знизити ставку податку».

Нині в Чернігові зареєстровано понад триста виробників. Спеціалісти підрахували: якщо для них таки встановлять 10% податку на мінімальну зарплатню, то щороку місто втрачатиме понад один мільйон гривень.

Ще статті по темі

Back to top button