Суспільство

Мешканці Чернігова протестують проти екологічно небезпечного «Термінал-центру»

Жителі вулиці Жабинського сьогодні, 25 березня, прийшли до чернігівської митниці пікетувати проти продовження оренди для ТОВ «Термінал — центру».
Містян обурює велике скупчення великогабаритних вантажівок  під їх вікнами. Це не тільки створює незручності, але і псує екологічну ситуацію в районі. Мешканці сусідніх будинків не розуміють навіщо підприємство з великим транспортним потоком розташовувати у центрі міста.
Вантажівки розбивають, перегороджують дороги, заїзди до дворів, перешкоджають безпечному пересуванню пішоходів та відпочинку дітей.  Через відкриті вікна до домівок чернігівців потрапляють вихлопні гази. Також у сусідніх будинках чують не тільки шум, а й вібрацію від проїзду фур.

Мітингувальники розказали журналістам cheline.com.ua, що для водіїв вантажівок митний термінал не облаштував туалет, тож  усі природні потреби вони справляють у сусідніх подвір’ях.

Чернігівці вимагають у міського голови В.Атрошенка не виносити на голосування на сесії міськради питання продовження оренди землі для ТОВ «Термінал — центр», та остаточно припинити діяльність митного терміналу.

Нагадаємо, раніше у Чернігівській митниці ДФС запевнили, що зупинка ТОВ «Термінал — центру» ніяк не вплинула на відрахування до місцевого бюджету, адже в області достатньо інших митних терміналів, які здійснюють безперешкодне оформлення вантажів та регулярно сплачують податки.

Ще статті по темі

Back to top button