Суспільство

Метаморфози Валу: Мінкультури погодило проект

Міністерство культури погодило робочий проект капітального ремонту парку імені Коцюбинського, що знаходиться на Валу.

Відповідний лист, направлений на ім’я міського голови Чернігова Владислава Атрошенка, оприлюднив на своїй сторінці у Facebook громадський активіст Олександр Гашпар.

«Будь-які земляні роботи, зокрема пов’язані з прокладанням інженерних мереж, благоустроєм території та встановленням огорожі, здійснювати під наглядом фахівців-археологів», — зазначається в листі Мінкульту.

23376352_524764987877353_696277774039788312_n

Як повідомлялося раніше, проект капітального ремонту розробила фірма «СІТІ-Проект». Оскільки йдеться про капітальний ремонт парку, а не про реконструкцію, проектом передбачається збереження всіх об’єктів на цій території в наявних звичних рамках. Додаються тільки кілька елементів, які теж будуть виконані в стилістиці «Чернігова стародавнього».

Проектом передбачені заміна газону, викладання доріжок тротуарною плиткою, оновлення освітлення, велооб’єкти, лавочки та урни.

Крім того, планується ремонт наявного фонтану в нинішніх габаритах і формі. Пропонується додати його регульоване світлове оформлення (без використання яскравих кольорів і звукового супроводу) й облаштувати місця для відпочинку навколо фонтана з декоративними зеленими насадженнями.

Більш докладно роздивитися запропонований і погоджений Міністерством культури проект можна за посиланням.

22_9 DSC_0334DSC_0333

Джерело: ПІК

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button