Суспільство

Мілану з мамою, загиблих у дитсадку в Броварах, поховали на Чернігівщині

21 січня біля дитячого садочка і будинку в Броварах попрощалися з 35-річною Оленою та 5-річною Міланою Пономаренко. Вони загинули в дитячому садочку, куди 18 січня впав гвинтокрил «Пума» з керівниками МВС на борту. Наступного дня маму з донькою поховали в селі Новоукраїнське, що на Ріпкинщині, це 30 кілометрів до Чернігова. Там живуть її батьки.

— 18 січня Олена з чоловіком збиралися разом завести доньку в дитсадок, — розповідає про той день племінник Олени Андрій Шовковий. — Від їхнього будинку до садочка — метрів 200. В останній момент Олександр пішов до своєї автівки і в ній чекав на Олену. Старша донька, 13-річна Єва, була вдома. Вікно їхньої квартири виходить якраз на дитсадок.

Почувши вибух, чоловік побіг до садочка. Олена й Міланка саме зайшли в приміщення, але не встигли дійти до своєї групи. Кілька годин вони значились у списках безвісти зниклими. В Олександра одразу взяли ДНК на аналіз. Тіла дружини й доньки знайшли та ідентифікували близько 12-ї години дня.

— Коли я дзвонив зранку, 19 січня, то вони лежали ще на місці трагедії в пакетах, — каже Андрій. — Чому так, не знаю. Можливо, правоохоронці збирали якісь докази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подробиці про смертельну аварію на понтоні, коли загинула мати з двома дітьми

Про те, що сталося, родичі дізналися від старшої доньки, Єви. Вона написала сестрі Андрія: «Маму з Міланою шукають. Вони або сильно поранені, або загинули». Того ж дня Єву відвезли в Новоукраїнське до бабусі з дідусем. А Олександр за лишився в Броварах. Спостерігав за всім з вікна своєї квартири. 21-го, після прощання біля садочку всі поїхали в Новоукраїнське.

— Саша зі своєю мамою їхали попереду, — продовжує Андрій Шовковий. — Дівчат везли за ними. У селі їх зустрічали місцеві, людей було дуже багато. Привезли в батьківський будинок. Наступного дня ховали на місцевому кладовищі. Батьки Олени зараз в такому стані, що навіть не можуть нічого сказати. Їх тримають на заспокійливих. Похороном займалася місцева влада. Мер Броварів щодня дзвонив Олександру, запитував, що потрібно.

У лютому, з початком повномасштабного вторгнення Росії, родина Пономаренко була в Броварах. Олену з доньками з-під обстрілів евакуйовували військові. Вони виїздили до Івано-Франківська, трохи були у Львові і поїхали до батьків Олени в Новоукраїнське. Пізніше повернулися додому в Бровари.

Хто хоче допомогти Олександру, ось номер його картки: 4441 1144 4959 2995, Олександр Пономаренко.

Екіпаж вертольота, який розбився — також з Чернігівщини: командир судна — Олександр Василенко, пілот Костянтин Коваленко, бортовий механік Іван Касьянов. Їх провели в останню путь 21 січня у Ніжині — на вертолітному майданчику аеродрому Ніжинського спеціального загону.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Тексти

Ще статті по темі

Back to top button