Суспільство

Міноборони у Гончарівському запустить безпілотники (Відео)

Сховавшись від сторонніх очей, Міноборони України, очільники області та представники Державного науково-виробничого центру Збройних сил України збираються на спільному семінарі. Для чого? Тримають у таємниці. Журналістів до нарадчої зали не пускають.

ЧЕline з’ясував, що семінар започатковує низку випробувань вітчизняних безпілотників. Їх тестуватимуть  на Чернігівщині.

 

Говорити учасники секретного семінару мають про що. За два останні роки вітчизняні конструктори розробили цілу низку  проектів безпілотних літальних апаратів. Розробники раді забезпечувати цією технікою Збройні сили України. Кажуть, що державі це коштуватиме в три, а то й п’ять разів дешевше, ніж купувати за кордоном. Сьогодні виробники намагаються переконати державу вкладати кошти в цю техніку ще на стадії розробки.

Розробники безпілотних проектів сьогодні в Чернігові порушують ще одну проблему – бюрократичну. Вона гальмує процес забезпечення Збройних сил України вітчизняними безпілотниками. Аби ці літальні апарати могли використовувати військові, їх спершу треба тестувати десь близько року. Підприємства вимагають оптимізації процесу.

Те, на що розбагатіли українці за останні два роки, презентували на базі державного науково-випробовувального центру в Чернігові. 20 українських державних і приватних підприємств виставили свої найсучасніші і навіть унікальні зразки безпілотної техніки – як розвідувальної, так і бойової. Приміром, Національний авіаційний університет сьогодні презентує три нові розробки, які можна застосовувати для моніторингу повітряного простору в зоні АТО. Вони літають на далекі відстані та дають якісну цифрову картинку.

Чернігові, можна буде вже з вівторка. Завтра у Гончарівському безпілотники почнуть запускати в небо. Після тестування оберуть кращі моделі, якими держава забезпечить Збройні сили України.

Ще статті по темі

Back to top button