Суспільство

Мінприроди ініціює занесення лося до Червоної книги

Міністерство екології та природних ресурсів звернулося до Національної комісії з питань Червоної книги України щодо можливості занесення лося до червонокнижних видів.

Як повідомляє прес-служба відомства, причина такого рішення – непоодинокі звернення науковців та екологічної громадськості щодо зниження чисельності та  скорочення ареалу (території) проживання лося.

Також міністерство хоче підрахувати кількість лосів, що проживають на території України.

За словами заступника Міністра екології та природних ресурсів України Василя Полуйка, до подібних наукових досліджень варто долучити не тільки авторитетних українських науковців, а й якомога більше профільних дослідників та екологів.

«Фінансування наукових досліджень можливе за рахунок коштів Програми фінансування природоохоронних заходів. Зазначимо, що зараз в Україні лось є останнім із трофейних мисливських видів. Доля виду в Україні мінлива» — йдеться у повідомленні.

За різними підрахунками наразі в Україні проживає від 2 до 6 тисяч лосів. Проте якщо на початку років незалежності лосі зустрічалися в усіх областях України (крім Криму), то нині тварин можна побачити лише у лісовій зоні.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button