Суспільство

Мінрегіон шукає чиновників, які блокують процес добровільного об’єднання громад

Мінрегіон просить асоціації органів місцевого самоврядування своєчасно інформувати про факти зволікань з боку місцевих державних адміністрацій або блокування рішень щодо добровільного об’єднання територіальних громад.

Про це ЧEline повідомили в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

«До Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України надходять звернення від органів місцевого самоврядування щодо неприхованого супротиву з боку місцевих державних адміністрацій стосовно ініціатив місцевих територіальних громад сіл, селищ міст щодо їх добровільного об’єднання з метою підвищення спроможності таких громад.

З метою упередження зволікань з боку місцевих державних адміністрацій або блокування рішень органів місцевого самоврядування щодо добровільного об’єднання територіальних громад, просимо своєчасно інформувати Міністерство про подібні факти  для відповідного реагування», — йдеться в листі.

Нагадаємо, раніше перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода заявляв про прецеденти звільнення чиновників, у діях яких мало місце стримування процесу об’єднання або змушування до об’єднання громад.

Ще статті по темі

Back to top button