Суспільство

Мінус 400% – депутати скасували премію для мера Корюківки

Відповідне рішення було прийняте на позачерговій сесії Корюківської міськради у зв’язку з підвищенням посадових окладів працівникам органів місцевого самоврядування.

Як ми повідомляли раніше, на шостій сесії сьомого скликання депутати Корюківської міськради проголосували за щомісячне преміювання міського голови, працівників виконавчого апарату міської ради та її виконавчого комітету в розмірі 400 відсотків посадового окладу в межах видатків, затверджених на оплату праці. Це заохочення надавалося за особистий вклад у загальні результати роботи.

Проте 24 травня Кабінет Міністрів вніс зміни до додатків 48–55 до своєї постанови від 09.03.2006 № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів». Це привело до підвищення розмірів посадових окладів працівників органів місцевого самоврядування, а також забезпечення диференціації розмірів посадових окладів у зв’язку з підвищенням розміру мінімальної заробітної плати.

19250877_1938769749739566_77306208_nУ зв’язку з цим уже 21 червня на сьомій позачерговій сесії корюківські депутати привели свої попередні рішення у відповідність до чинного законодавства.

Зокрема, міському голові Ратану Ахмедову на час перебування на займаній посаді з 26 травня 2017 року встановлено посадовий оклад у сумі 5 300 гривень. Крім того, всі попередні рішення, прийняті Корюківською міською радою в частині визначення умов оплати праці та матеріального стимулювання (преміювання) працівників виконавчого апарату Корюківської міської ради та її виконавчого комітету постановили визнати нечинними.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button