Суспільство

Містяни вимагають відновити залізничне сполучення Чернігова

Наразі сформовано проект звернення Чернігівського міського голови до голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцеха Балчуна щодо відновлення курсування поїздів Чернігів – Одеса, Чернігів – Львів і Чернігів – Харків.

Відповідних дій від депутатського корпусу міської та обласної рад вимагали чернігівці в електронній петиції. На думку містян, відновлення залізничного сполучення Чернігова сприятиме забезпеченню потреб жителів і гостей міста, а також формуванню туристичної привабливості регіону.

Ця петиція зібрала 265 підписів із 250 необхідних. Заступник начальника департаменту інформаційної політики та зв’язків з громадськістю ПАТ «Укрзалізниця» Сергій Щур у коментарі ЧЕline зазначив, що це звернення міського голови буде обов’язково розглянуто.

«З урахуванням технічних та технологічних можливостей буде прийнято рішення щодо призначення нових поїздів у сполученні з Черніговом. Наразі ж для жителів цього обласного центру, які планують відпустку на узбережжі Чорного моря, призначено літній поїзд № 288 Чернігів – Білгород-Дністровський, що курсує через день. Окрім цього, в напрямку півдня України через Чернігів курсує поїзд № 283 Барановичі – Херсон», — наголосив Сергій Щур.

Про результат розгляду звернення й відповідь на нього начальник управління транспорту та зв’язку міськради Юрій Горбань обіцяє повідомити додатково.

Нагадаємо, містяни також просять побудувати аеропорт «Чернігів».

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button