Суспільство

Молоко для іудеїв: у Ніжині випускають кошерну продукцію

Виробництво так званого кошерного молока налагодило дочірнє підприємство «Дрінкс Україна», що в Ніжині. Його виготовляють на замовлення компанії «Укркошер» — найбільшого в країні розповсюджувача кошерної продукції, тобто такої, що придатна для споживання віруючими іудеями, відповідно до їхніх релігійних законів.

Із давньоєврейської мови слово «кошерний» перекладається як «дуже чистий». Відтак, це зовсім не означає, що продукт має бути пісним. Тож кошерним може бути як молоко і сметана, так і м’ясо чи риба. Директор підприємства «Дрінкс Україна» Юрій Колесник зазначає, що за виробництвом їх молока представники компанії-дистриб’ютора стежать дуже ретельно.

— Вони перевіряють відповідність виробництва кошерного і перебувають на виробництві під час розливу, щоб всі умови кошерності були дотримані. Молоко повинно бути тільки від здорових корів. Експерти стежать, щоб тільки те молоко надходило на лінію, яке вони закупили. Вони перевіряють, щоб до цього жодного іншого продукту в трубопроводі не було. Під час виробництва кошерного молока сировина надходить тільки з євроферм із високою організацією праці та якості.

 

Ще статті по темі

Back to top button