Суспільство

Мрії Березенка і Микитася накрилися мідним тазом

ЧЕline вже повідомляв про намір народних депутатів підняти собі зарплату. З 1 листопада посадовий оклад голови парламенту мав би зрости до 30 мінімальних зарплат (43,5 тис. гривень, із 1 грудня – 48 тис. гривень), його першого заступника і заступника – до 28 мінімальних зарплат (40,6 тис. гривень, із 1 грудня – 44,8 тис. гривень) та депутатів-членів комітетів – до 25 мінімальних зарплат (36 250 гривень, із 1 грудня – 40 тис. гривень). До речі, серед тих, хто голосував за рішення, що неабияк збурило простих українців, були й депутати від Чернігівщини – Максим Микитась і Сергій Березенко. Та ось халепа, депутатські мрії луснули як мильна бульбашка: Уряд не дасть грошей на підвищення заробітних плат народним депутатам.

Як повідомив департамент інформації та комунікацій із громадськістю секретаріату КМУ, уряд не підтримує пропозицію народних депутатів щодо підвищення заробітних плат членів Парламенту і не планує такого підвищення в Державному бюджеті на 2017 рік.

Більше того, прем’єр міністр Володимир Гройсман заявив, що підвищення зарплати депутатам – не на часі.

«Таких грошей немає і, беззаперечно, що уряд не буде підтримувати таке двократне збільшення на наступний рік цього фінансування. Я вважаю, що це є чесно, по-іншому – це абсолютно неправильно», — пояснив Голова Уряду.

Гройсман наголосив, що сьогодні треба концентруватися на тому, щоб підвищувати заробітну плату для широкого загалу українців і мінімальну пенсію, змінювати систему пенсійного забезпечення.

Ще статті по темі

Back to top button