Суспільство

На будівництві «Стіни» від Росії на Чернігівщині «зникли» 1,5 мільйона гривень

Що й казати, кому війна, а кому – мати рідна. По коментар ЧЕline звернувся до Чернігівського прикордонного загону.

У відповідь почули, що загін до проекту «Стіна» не має жодного стосунку. До того ж, жодних слідчих дій у загоні не вели. По роз’яснення порадили звертатися до Держприкордонслужби. Порадою скористалися і вже підготували відповідний запит.

Та факт залишається фактом: військова прокуратура підозрює прикордонну службу, «Чернігівський облавтодор» та ТОВ «Укрспецбуд» у завданні державі збитків при будівництві укріплень на кордоні з Росією на суму 1,56 млн грн. Є навіть відповідна ухвала Деснянського районного суду м. Чернігова, куди прокурор військової прокуратури Чернігівського гарнізону звернувся з клопотанням у рамках кримінального провадження від 15.08.2016 р.

Вже оприлюднена інформація, що в серпні 2015 року Перший окремий відділ капітального будівництва Державної прикордонної служби уклав низку договорів з ДП «Чернігівський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» про облаштування вздовж державного кордону в Семенівському районі області протитанкового рову та брустверу. Через два тижні «Чернігівський облавтодор» уклав угоду з ТОВ «Укрспецбуд» про виконання згаданих робіт на 10 млн грн.

«У вересні та лютому ДП перерахувало приватній фірмі 1,55 млн грн, а «Укрспецбуд» надало акти приймання виконаних робіт за листопад 2015 року на суму 2,50 млн грн.

Водночас слідство встановило, що «Укрспецбуд» не мало власної техніки та кваліфікованого персоналу, а тому залучило субпідрядником ТОВ «Ісида груп». На думку слідчих, ця фірма має ознаки фіктивності, у неї відсутні необхідні дозволи на виконання необхідних робіт та експлуатацію спецтехніки. «Ісида груп» також не підтвердила виконання робіт на 0,73 млн грн», – йдеться в розслідуванні

Також стало відомо, що за роботу працівникам «Укрспецбуд» «Чернігівський облавтодор» заплатив 0,73 млн грн, але документами їхня робота не підтверджена. Прокуратура встановила, що одні й ті ж водії «Ісида груп» в один і той же час на різній техніці виконували роботи, за які було безпідставно сплачено 0,10 млн грн

Загалом під час облаштування кордону з Росією державі завдано збитків на суму 1,56 млн грн.

Ще статті по темі

Back to top button