Суспільство

На Чернігівщині активізувалися резервісти (Фото)

В оперативному командуванні «Північ» Сухопутних військ Збройних сил України на одному з полігонів розпочались збори резервістів оперативного резерву першої черги.

Із 16 військових комісаріатів із усіх куточків України буде призвано приблизно 1 000 осіб, які упродовж місяця у складі штатних розрахунків відпрацюють усі елементи бойової підготовки та вийдуть на практичний етап бригадних тактичних навчань із бойовою стрільбою.

Основною метою проведення цього заходу є відновлення навченості особового складу оперативного резерву в діях при озброєнні у складі підрозділів та підготовка до виконання завдань за призначенням.

Варто зазначити, що до складу оперативного резерву першої черги входять військовослужбовці, які відслужили вже рік по мобілізації, мають досвід ведення бойових дій у зоні проведення АТО та продовжують нарощувати набуті навички за своїми спеціальностями під час проведення подібних навчань і зборів.

— Значна частина резервістів, які прийшли зараз, уже проходили службу саме у нашій бригаді, вони знають своїх командирів, бойових товаришів і призначаються саме на ті посади, на яких вони проходили службу. За таких умов значно легше проходити навчання, адже треба лише згадати набуті навички за своїми військовими спеціальностями, – зазначив заступник командира частини з морально-психологічного забезпечення підполковник Олексій Бондарець.

Слід зазначити, що під час проходження таких зборів резервісти мають нагоду укласти контракт і продовжити службу саме в тій військовій частині, в якій вони проходять збори без додаткової перепідготовки в навчальних підрозділах.

На час проведення зборів усіх резервістів буде поставлено на всі види військового забезпечення, без втрати попереднього місця роботи та нараховано фінансове забезпечення, залежно від займаної посади, але не менше ніж 2 тис. 760 грн.

Завершальним етапом зборів стане проведення бригадних тактичних навчань із бойовою стрільбою, під час яких буде оцінено ступінь підготовленості як індивідуально кожного, так і ступінь злагодженість дій підрозділів загалом.

Прес-служба оперативного командування «Північ» Віталій Кирилов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button