Суспільство

На Чернігівщині дідусь знайшов на звалищі машину та поставив на неї дров’яну піч (Фото)

Микола Наумчик – 79-річний винахідник із Корюківки, що на Чернігівщині. Він створив чимало унікальних приладів – вітрову  турбіну, токарний верстат по металу, опалювальний газогенераторний котел на дровах, гідравлічний колун для дров. Одним із найцікавіших творінь майстра є автомобіль на дровах.

Микола Наумчик розповідає, що машину Mercedes Benz 123 випуску 1970-х років знайшов у кропиві в Чернігові. Привіз додому і повністю переробив двигун. Тепер Мерседес їздить на дровах.

Поставив на машину газогенераторну установку. Деревина горить, виділяється газ, проходить між стінками двох труб (одна всередині іншої) та повертається назад. Повторно проходить через розжарене вугілля дров, потім – через систему фільтрації та засмоктується в двигун.

Двигун знаходиться під капотом, а піч – у багажнику.

Мерседес здатен розвивати швидкість до 80 км/год. Три відра дров (одна заправка) вистачає на 50 км. Після розтоплення машина може їхати через 10 хвилин. Дозаправляти транспорт можна, не глушачи автомобіль.

Найкраще використовувати дрова твердих порід – клен, березу, акацію, дуб, граб, шовковицю. А ось ялинові дрова не варто брати – вони розсипаються, дають слабке вугілля, газ погано проходить. Найголовніше – щоб дрова були сухими та дрібними. Микола Наумчик заправляє свій транспорт кубиками розміром із картоплину.

Джерело: ATM WOOD

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button