Суспільство

На Чернігівщині лабораторно підтверджено випадок захворювання на грип

Із настанням холодів люди частіше хворіють на респіраторні захворювання. Причому хворіють і діти, і дорослі.

Із 01.10.2022 року проводиться щотижневий моніторинг захворюваності на грип і ГРВІ. Захворюваність на ГРВІ в Україні не перевищує епідемічний поріг і перебуває на міжсезонному рівні.

«За минулий тиждень до закладів охорони здоров’я області звернулося на 1,1% менше осіб, яким встановлено діагноз «ГРВІ», ніж за попередній тиждень (3234 особи), а дітей на 1,7% більше (1523 особи).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці поділилися дитячими спогадами про зиму та новорічні свята

Рівень захворюваності нижче епідемічного порогу на 40,8% та відповідає середньорічному рівню для цієї пори року. Серед госпіталізованих (34 особи) переважають діти (70,6%).

Зареєстровано перевищення епідемічного рівня захворюваності в територіальних громадах Ніжинського (Батуринська міська, Вертіївська сільська, Мринська сільська, Ніжинська міська), Прилуцького (Линовицька селищна, Парафіївська селищна) районів. Від початку епідсезону в області вакциновано проти грипу 683 особи, в т.ч. 80 дітей віком до 6 років.

Під час обстеження осіб із респіраторними симптомами методом ПЛР виділено 1 вірус грипу типу А (м.Носівка)», – розповіли ЧЕЛАЙН у відділі епідемічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Чернігівський ОЦКПХ МОЗ України».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button