Суспільство

На Чернігівщині можуть з’явитися корпоративні дитсадки

Кабінет Міністрів України ухвалив проект закону, що дасть можливість створювати «корпоративні дитсадки». Відповідне рішення щодо проекту закону «Про дошкільну освіту» про розширення можливостей для створення та діяльності дошкільних навчальних закладів різних форм власності» було прийнято 14 лютого на засіданні КМУ.

Передбачається, що корпоративні дитячі садки діятимуть на засадах державно-приватного партнерства та матимуть кількох засновників, серед яких – місцеві органи влади, а також можуть бути громадські організації. В проекті закону детально прописано, як такий заклад створюватиметься, на яких засадах функціонуватиме та як у ньому вирішуватимуться основні питання.

Окремо в документі передбачено створення та функціонування інклюзивних груп у дитсадках. Відповідно до запропонованих змін, у дитячій інклюзивній групі може бути максимум 15 осіб, серед яких не більше ніж 3 дитини з особливими потребами. Також передбачається впровадження посади асистента, що допомагатиме вихователям в інклюзивній групі.

Як сприйняли таку урядову ініціативу педагоги Чернігівщини, ЧЕline поцікавився у начальника управління освіти і науки Чернігівської ОДА Миколи Конопацького.

«Усе, що робиться в країні для покращення дошкільного виховання дітей, – добре. Однак ця новація, як і будь-яка інша, потребує вивчення і зваженого підходу. Потрібно дивитись відповідні програми, робити розрахунки, збирати пропозиції і тільки після цього ухвалювати певні рішення», – сказав чиновник.

До речі, за словами Миколи Конопацького, порівняно з іншими областями України відсоток забезпечення дітей Чернігівщини дошкільною освітою хороший.

Ще статті по темі

Back to top button