Суспільство

На Чернігівщині поліція відкрила кримінальне провадження за фактом отруєння школярів

Поліція та прокуратура Чернігівщини в рамках відкритого кримінального провадження встановлюють причину спалаху гострої кишкової інфекції в Борзнянській школі-інтернаті.

Серед учнів Борзнянської загальноосвітньої школи-інтернату зафіксовано спалах гострої кишкової інфекції. Постраждали учні 1, 4, 6, 9 і 10 класів, госпіталізовано 16 школярів.

Перебіг захворювання – легкої і середньої тяжкості. За контактними дітьми встановлено медичний нагляд. Фахівці Чернігівського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я проводять протиепідемічні та дезінфекційні заходи, лабораторні дослідження.

Поліція та прокуратура Чернігівщини встановлюють причину спалаху гострої кишкової інфекції, тривають протиепідемічні заходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 16 учнів Борзнянського інтернату в лікарні, до школи їде спеціальна комісія

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 137 Кримінального кодексу України (невиконання або неналежне виконання професійних чи службових обов’язків щодо охорони життя та здоров’я неповнолітніх внаслідок недбалого або несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило істотну шкоду здоров’ю потерпілого) – карається штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Триває досудове розслідування.

Як ми повідомляли, у п’ятьох дітей із Борзнянської школи-інтернату діагностували сальмонельоз.

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button