Суспільство

На Чернігівщині працюють понад 60 шкіл з інклюзивним навчанням

У Чернігівській області нині налічується 62 школи з інклюзивним навчанням, де відкрито 92 класи (із них 15 — перших).

Тут здобувають освіту 115 дітей, серед яких 18 — першокласники. На посаді асистента вчителя працює 81 педагог.

Про це ЧЕline повідомили в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Також діють вісім інклюзивних груп для дошкільнят: у ДНЗ № 52 і № 37 Чернігова, у київському садку Чернігівського району, Городнянському ДНЗ № 4, Семенівському ДНЗ № 6 «Сонечко» та ДНЗ № 17 «Перлинка» в Ніжині. У них виховуються 9 дітей з особливими потребами. Введено 6 посад асистента вихователя.

Уже з 1 вересня 2017 року припиняється набір учнів до підготовчих і перших класів спеціальних загальноосвітніх шкіл (шкіл-інтернатів) для дітей із затримкою психічного розвитку.

Як пристосувати дітей і школи до впровадження нового рівня інклюзивної освіти, обговорювали на дводенному Всеукраїнському семінарі «Забезпечення найкращих інтересів дитини в умовах реформи системи інституційного догляду та виховання дітей», що проходив 23-24 березня в Києві.

Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба зазначив, що в Україні, порівняно з іншими європейськими країнами, практично найбільше дітей, які знаходяться в різних інституційних закладах – близько 106 тисяч.

Учасники семінару в перший день роботи ознайомилися з досвідом проведення реформи системи інституційного догляду та виховання дітей у Молдові, Болгарії та Чеській Республіці, а також напрацювали дієві механізми впровадження цього процесу в Україні.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button