КриміналСуспільство

На Чернігівщині приміщення церкви передадуть у комунальну власність

За втручання прокурора приміщення церкви передадуть у комунальну власність. Про це повідомляють у Чернігівській обласній прокуратурі.

Чернігівським окружним адміністративним судом задоволено позов прокурора, зокрема визнано протиправною бездіяльність Дмитрівської селищної ради та зобов’язано вчинити дії, спрямовані на визнання об’єкта нежитлової нерухомості, площею майже 200 кв.м, де розміщується церква, безхазяйним із метою подальшого набуття у комунальну власність територіальної громади.

Як доведено в суді прокурором, попри прийняття ще у 2019 році органом місцевого самоврядування рішення про проведення відповідної процедури з реєстрації безхазяйного майна та набуття його в комунальну власність, виготовлення відповідної технічної документації на будівлю, процедуру державної реєстрації прав на нерухоме майно не завершено. Відтак, у комунальну власність майно до цього часу не передано.
Необхідно зазначити, що наразі у вказаній будівлі знаходиться культова споруда – Спасо-Преображенська церква.

Надавши оцінку зібраним матеріалам, суд виніс рішення про задоволення позову в повному обсязі.

Довідково: Спасо-Преображенська церква після знищення відновлена та розташована з 1992 року у цегляній будівлі колишньої лікарні. У ній встановлено одноярусний іконостас, образи якого намальовано уродженкою Голінки. Зусиллями парафіянки Марії Гришко встановлено 5 невеличких бань, які зроблені з дерева ще в атеїстичні 1980-ті роки. У серпні 2014 сюди доставлено перший пам’ятний дзвін на 120 кілограмів ваги, відлитий у Перемишлі (Польща) – дар для села нащадка голінського козака з Казахстану Сергія Гузя.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button