Суспільство

На Чернігівщині роздають нетелі для багатодітних родин

Нарешті дочекалися.

Чотири багатодітні родини Ічнянського району – сім’я Наталії Ярмоленко з Парафіївки, Людмили Максименко та Оксани Драч з Іржавця, Володимира Липовця із села Сезьки отримали довгоочікуваних нетелей.

У цих родинах виховується по п’ятеро і шестеро дітей, і чорно-рябих їм подарували в рамках обласної програми передачі нетелей багатодітним сім’ям, які проживають у сільській місцевості.

Договір про закупівлю нетелей для ічнянських багатодітних родин укладено з ПОСП «Ічнянське». Корівок у сільгосппідприємстві сім’ї обирали самостійно.

Програма передачі нетелей багатодітним сім’ям, які проживають в сільській місцевості Чернігівської області на 2016-2020 роки, розроблена Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації, вона діє останні чотири роки. За цей час 78 багатодітних родин в області безкоштовно отримали у своє господарство рогату худобу.

До кінця 2016 року ще 36 родин отримають нетелей. Районними комісіями вже визначено, які саме родини візьмуть участь у програмі. У сільгосппідприємствах області нині проходить відбір корівок, які за кілька тижнів вже матимуть хазяїв.

Ще статті по темі

Back to top button