Суспільство

На Чернігівщині розпочався сезон полювання на «квіткових» браконьєрів

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області інформує, що на виконання доручення Т.в.о. Голови Державної екологічної інспекції України від 24 лютого 2017 № 18 у весняно-літній період на території Чернігівської області проводиться посилення заходів державного нагляду (контролю) щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу.

Оперативну роботу зосереджено в місцях збору, транспортування та збуту рослин, шляхах перевезення та в пунктах пропуску через державний кордон.

Нагадуємо, що за порушення Порядку придбання чи збуту об»єктів рослинного світу занесених до Червоної книги України, або таких, які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, передбачена відповідальність за статтею 88-1 КУпАП у вигляді штрафу на суму від ста (1700 грн.) до двохсот п’ятнадцяти (3655 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією об»єктів рослинного світу чи без такої.

Крім того, за один екземпляр незаконної добутої рослини занесеної до Червоної книги України передбачена відповідна компенсація за її знищення, наприклад: черемша (цибуля ведмежа) – 62 грн. шафрани (крокуси), підсніжники від 49 до 62 грн. у залежності від виду, сон трава – від 37 до 62 грн. у залежності від виду.

Звертаємось до громадян з проханням відмовитись від збирання рослин занесених до Червоної книги України. Не стимулюйте недобросовісних громадян, які протиправно реалізовують червонокнижні первоцвіти. Цим ви збережете природне надбання країни для майбутніх поколінь.

Якщо ви стали свідком незаконного збору, продажу чи транспортування весняних квітів, будь-ласка, повідомте про це Держекоінспекцію у Чернігівській області за номером (04622) 65-13-62.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button