Суспільство

На Чернігівщині стартував Міжнародний мовно-літературний конкурс

Нинішньої золотої пори року стартує Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Т.Г.Шевченка, який започатковано у вересні 2010 року Указом Президента України.

Щорічно в престижному конкурсі беруть участь близько тисячі учнів 5-11 класів загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, студентів і курсантів вищих навчальних закладів усіх рівнів акредитації, а також молоді люди з різних куточків світу.

10 жовтня завітав він і до Бахмацької гімназії, а його відкриттю була присвячена урочиста загальногімназійна лінійка.

Ведучі-восьмикласники ознайомили присутніх із метою та умовами конкурсу. Зі сцени лунали пісні, поезії, присвячені великому Кобзарю, а запальний танок у виконанні хореографічного колективу (керівник – Іваненко О.В.) полонив глядачів.

Це свято рідного слова, можливість перевірити свої знання й сили, відчути власну причетність до великої когорти шанувальників творчості Кобзаря.

Відродження України, її духовності не може відбуватися без вивчення спадщини Т.Шевченка. Творчість Кобзаря – то найдорогоцінніший скарб, що передається з покоління в покоління.

Джерело: «Порадник»

 Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button