Суспільство

На Чернігівщині стартував виборчий процес у територіальних громадах

В Україні, у суботу, 9 вересня, виборчий процес стартував у 201-й об’єднаній територіальній громаді, де 29 жовтня відбудуться вибори голів та місцевих рад.

Про це повідомили у громадській мережі ОПОРА, активісти якої розпочали кампанію з довготермінового та короткотермінового спостереження за виборами в ОТГ.

Вибори охоплять усі області України, зокрема у Вінницькій області обиратимуть голів та місцеві ради у 9 ОТГ, у Волинській — в 19, у Дніпропетровській – 19, у Донецькій – 2, у Житомирській — 13, у Закарпатській – 1, у Запорізькій – 10, в Івано-Франківській — 8, у Київській — 4, у Кіровоградській – 6, у Луганській – 4, у Львівській  – 8, у Миколаївській – 1, в Одеській – 11, у Полтавській – 12, у Рівненській – 5, у Сумській – 9, у Тернопільській – 4, у Харківській – 7, у Херсонській – 10, у Хмельницькій – 7, у Черкаській – 14, у Чернівецькій – 4, у Чернігівській – 14.

Під час виборів у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів.

Також в ОПОРі повідомили, що представники організації намагалися подати клопотання на дозвіл спостерігати на перших виборах в об’єднаних громадах, але «у ЦВК нас не чекали та клопотання подати не змогли».

Ще статті по темі

Back to top button