Суспільство

На Чернігівщині студенти змагалися в знанні правил дорожнього руху (Фото)

Поліцейські управління превентивної діяльності Головного управління Нацполіції, які відповідають за безпеку дорожнього руху, долучилися до проведення студентської олімпіади, організованої фахівцями навчально-методичного центру цивільного захисту та життєдіяльності.

Про це ЧЕline повідомили в секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Змагання мали на меті виявити, відібрати та підтримати обдаровану молодь, розвивати й сприяти реалізації здібностей студентів, стимулювати їхню творчу працю, формувати команди для участі в міжуніверситетських олімпіадах.

Цього року захід проходив у Чернігові на базі комунального закладу «Чернігівська обласна станція юних натуралістів».

За перемогу змагалися представники п’яти вишів із Чернігова та Ніжина, кожна команда налічувала 5 осіб.

Студентська олімпіада передбачала чотири тури: презентація вишу, конкурс на кращого знавця правил дорожнього руху, медичні навички, домашнє завдання – пропаганда здорового способу життя та шляхи вирішення різних надзвичайних життєвих ситуацій.

Другий тур змагань – конкурс на кращого знавця правил дорожнього руху, – передбачав розв’язування екзаменаційних карток, теоретичні навички водіння транспортних засобів та вміння орієнтуватися у складній дорожній обстановці.

Запекла боротьба тривала до останньої хвилини олімпіади. На тверду «четвірку» всі команди закріпили як теоретичні знання, так і практичні навички з правильної поведінки на дорозі, а також вирішення різних екстремальних дорожніх ситуацій.

Переможців визначило компетентне журі з поліцейських відділу безпеки дорожнього руху управління превентивної діяльності ГУНП у Чернігівській області та викладачів навчально-методичного центру цивільного захисту та життєдіяльності.

За підсумками всіх конкурсів перемогу здобула команда Чернігівського базового медичного коледжу.

Найкращі знання правил дорожнього руху продемонстрували студенти Чернігівського відокремленого структурного підрозділу «Коледж транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ». Друге і третє місця посіли, відповідно, Ніжинський аграрний інститут та Чернігівський базовий медичний коледж.

Поліцейські нагородили призерів призами (світловідбиваючі елементи – флікери і пов’язки), а також всі учасники змагань отримали від правоохоронців дипломи та масу позитивних вражень.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button