Суспільство

На Чернігівщині створили спеціальні групи реагування патрульної поліції

На Чернігівщині з цього тижня розпочали роботу нові поліцейські структурні підрозділи – сектори реагування патрульної поліції, які забезпечують правопорядок у райцентрах області та в сільській місцевості.

До функцій новостворених секторів реагування патрульної поліції (СРПП) входить цілодобове забезпечення оперативного реагування на повідомлення про правопорушення та інші події, їх розгляд у межах компетенції, а також патрулювання території обслуговування, самостійне виявлення та припинення правопорушень.

Як пояснив заступник начальника головного управління Національної поліції в Чернігівській області підполковник поліції Дмитро Лось, найперше завдання груп реагування патрульної поліції (ГРПП) – забезпечити прибуття за викликом у найкоротший термін. Норматив у райцентрах складає 5 хвилин з моменту отримання повідомлення про правопорушення чи подію, в сільській місцевості — 15-20 хвилин. Для цього територія всіх районів розділена на зони патрулювання — дільниці, на кожній з яких несе службу одна ГРПП. В разі потреби, для надання допомоги такій групі можуть залучатися поліцейські з сусідніх дільниць.

На Чернігівщині сформовано 50 груп реагування патрульної поліції. На них покладається:

припинення правопорушень, надання допомоги громадянам, які її потребують;

ужиття заходів щодо встановлення особи правопорушника та його затримання;

охорона місця вчинення кримінального правопорушення до прибуття слідчо-оперативної групи поліції з метою збереження речових доказів та інших слідів злочину;

складання, у межах компетенції, протоколів про адміністративні правопорушення.

Ще статті по темі

Back to top button