Суспільство

На Чернігівщині суттєва заборгованість із заробітної плати

Серед основних чинників, що спричиняють існування в області заборгованості із заробітної плати, на засіданні відповідної тимчасової комісії було названо високий рівень збитковості підприємств, невчасність реалізації виробленої продукції, нестача обігових коштів та тимчасове призупинення виробничої діяльності.

Із цих та інших причин сума заборгованості із заробітної плати в області станом на 1 жовтня сягала 14,5 мільйона гривень. Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Найбільш проблемними з цього погляду залишаються ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів» (сума боргу — 2,7 млн грн), Чернігівська філія ПП «Компанія «ІнексУкрПаркет» (1,1 млн грн), ДП «Ніжинський комбінат хлібопродуктів» (1,2 млн грн), ПАТ «Бобровицький молокозавод» (1,3 млн грн), ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння» (0,9 млн грн), ПАТ «Чернігівбуд» (1,7 млн грн) та деякі інші, де суми заборгованого не такі великі.

Натомість директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олег Русін відзначив відсутність заборгованості у сільгосппідприємствах області, стовідсоткові розрахунки з найманими працівниками в 16 районах області та місті Прилуках, а також те, що за прогнозними показниками невиплачена сума зарплати станом на кінець жовтня зменшиться до 12,1 мільйона гривень.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button