Суспільство

На Чернігівщині «терористи» відпрацювали сценарій (Фото)

Тактико-спеціальне антитерористичне навчання з елементами контрдиверсійної боротьби провела на території регіону координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні СБ України в Чернігівській області.

Про це ЧЕline повідомили у прес-групі управління СБ України в Чернігівській області.

Тренування проходили за участі представників СБУ, Нацполіції, ДСНС, Державної прикордонної служби, ЗСУ та Нацгвардії, органів місцевого самоврядування та інших суб’єктів антитерористичної діяльності.

За сценарієм група диверсантів планувала здійснити теракт на військовому об’єкті, де зберігається зброя та боєприпаси. Умовні «терористи» імпровізували, обираючи тактику поведінки, що дало змогу змоделювати максимально складний розвиток ситуації.

Учасники навчання, в умовах наближених до реальних, теоретично та практично відпрацювали алгоритм протидії диверсійно-розвідувальним групам, нейтралізацію терористів, звільнення заручників та виявлення і знешкодження вибухових пристроїв.

Після завершення тренувань члени координаційної групи АТЦ спільно з іншими учасниками проаналізували результати навчань і визначили питання, за якими відбуватиметься подальша професійна підготовка підрозділів, що залучаються до проведення антитерористичних заходів.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button