Суспільство

На Чернігівщині від початку року працевлаштовано понад 200 осіб з інвалідністю

Чернігівська обласна служба зайнятості активно займається працевлаштуванням людей з інвалідністю та адаптацією їх на ринку праці. Так, у січні-серпні 2017 року її послугами скористалися 1025 безробітних цієї категорії. За сприяння служби зайнятості області працевлаштовано 216 осіб.

Про це ЧЕline повідомили в Обласному центрі зайнятості.

Звертаючись до будь-якого центру зайнятості, кожна людина з інвалідністю може отримати повний спектр послуг на рівні з іншими громадянами. Роботу їм підшуковують з урахуванням професійних знань і навичок, рекомендацій медико-соціальної експертної комісії та особистих побажань.

Крім наявних вакансій, людині пропонують скористатися послугами з професійного навчання та пройти професійну підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації. У січні-серпні поточного року на навчання було скеровано 69 осіб з інвалідністю.

Також цій категорії громадян служба зайнятості пропонує взяти участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру. Цією можливість у 2017 році скористалися 43 особи.

Не поодинокими є випадки, коли люди з інвалідністю самі створюють собі робочі місця, стаючи підприємцями. Підприємницькі ініціативи безробітних завжди підтримує служба зайнятості. За її допомоги в січні-серпні 2017 року 8 осіб цієї категорії започаткували власну справу. Свої бізнес-ідеї люди з інвалідністю реалізують переважно в сфері надання послуг, торгівлі, сільському господарстві.

Якщо ж людина не знає, ким хоче працювати, або бажає змінити сферу діяльності, в службі зайнятості допоможуть визначитися з майбутньою професією. Для цього безробітним надаються профорієнтаційні послуги. Цього року ними скористалося більше тисячі людей з інвалідністю.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button