Суспільство

На Чернігівщині відкрили музей великих епох та героїв Сіверського краю

При в’їзді до Чернігівської області, у селі Калитянське Козелецького району, вчора, 16 лютого, відбулося відкриття музею «Чернігівщина — подорож крізь віки».

Відвідувачі закладу можуть доторкнутися до подій великих епох та героїв Сіверського краю, які заклали історичний фундамент його становлення.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Дохристиянський період, Київська Русь, Гетьманщина, імперські та радянські часи, сьогодення — такий шлях майбутнього туриста. У залах музею представлені портрети та життєпис видатних особистостей та земляків, що прославили Чернігівщину та Україну в усьому світі.

Також експонуються макети найбільш відомих історичних споруд, що є шедеврами світової архітектури, зокрема палацово-паркового комплексу в Качанівці, Спасо-Преображенського собору, Єлецького Свято-Успенського монастиря тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сновську організують ремонт і музей раритетної з/д техніки

Ідея створення такої окраси Сіверщини належить відомому чернігівському митцю Борису Дєдову. Його мрію допомогла втілити у життя меценат, громадський діяч, депутат обласної ради Надія Міклухо-Маклай. Загалом над створенням музею працювали близько трьох років.

Завітали на відкриття і в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Юлія Свириденко, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань освіти, науки, культури та інформаційної сфери Сергій Журман.

Ще статті по темі

Back to top button