Суспільство

На Чернігівщині висадять дуби з Тарасової гори

Мінприроди разом із вірянами УГКЦ започаткувало Всеукраїнську акцію «Паростки єднання»

11 березня 2017 року в м. Каневі міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак разом із міністром культури України Євгеном Нищуком і Блаженнішим Патріархом Святославом започаткували Всеукраїнську акцію «Паростки єднання».

Захід провели в рамках третього паломництва Київської архієпархії УГКЦ до Тарасової гори, про це повідомляє «Народна Рада».

9812_800x600_kanev09133По завершенні Літургії біля церкви Святої Богородиці було висаджено символічне дерево єднання – із жолудів столітніх дубів, які ростуть на Тарасовій горі. Також традиційно було посаджено біблійне дерево – смоківницю. Ця акція стала початком висадження алеї дубів із Тарасової гори у скверах і парках України та світу, що пов’язані з ім’ям видатного українця Тараса Шевченка.

За словами єпископа-помічника Київської архієпархії УГКЦ владики Йосифа (Міляна), з цими дубами пов’яжуться коріннями різні міста України, схід та захід, і всі українці, які покинули рідну землю та посіли корінням у чужих краях. Опісля відбулася урочиста хода на Тарасову гору, а також церемонія покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку. На могилі Кобзаря присутні помолилися Панахиду за упокій його душі та всіх полеглих за волю України.

У рамках акції священикам було передано паростки дубів із Тарасової гори, які повезли до Києва, Вінниці, Чернігова, Черкас, Вишгорода, Білої Церкви, Фастова, Ірпеня, Василькова, Обухова, Ніжина, Золотоноші, Вишневого. Їх передано єпархіям, де вони будуть висаджені.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button