Суспільство

На Чернігівщині ялинки перед новорічними святами пильнуватимуть рейдові групи

На виконання Наказу Голови Державної екологічної інспекції України та з метою дотримання вимог природоохоронного законодавства під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень, Держекоінспекціэю у Чернігівській області посилено заходи держаного нагляду за самовільними рубками «новорічних ялинок».

Для попередження порушення природоохоронного законодавства Інспекцією спільно з компетентними органами погоджено План спільних заходів по охороні хвойних насаджень від незаконного вирубування в передноворічний період 2017 року.

Згідно цього Плану у місті та районах області будуть проводитися рейдові роботи, у складі представників державних інспекторів з ОНПС, державної лісової охорони, представників Управління захисту економіки у Чернігівській області Національної поліції України та прикордонників.

Протягом грудня-січня будуть проводиться чергування на автошляхах області, контрольно-пропускних пунктах при перевезенні та реалізації новорічних ялинок.

Держекоінспекція у Чернігівській області попереджує, що за порушення вимог природоохоронного законодавства за незаконну порубку дерев хвойних порід передбачена адміністративна відповідальність згідно чинного законодавства.

Крім того, в залежності від діаметру зрізаного стовбура дерева одночасно нараховуються і збитки.

Ще статті по темі

Back to top button