Суспільство

На Чернігівщині з’явиться ще дві громади

Семенівська і Сосницька об’єднані територіальні громади найближчим часом з’являться в області. Днями голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч надав обом позитивний висновок.

«У четвер, 29 червня, на сесії міської ради ми прийняли рішення про входження в об’єднану громаду, – каже Семенівський міський голова Олександр Бичков. – До 15 липня аналогічні рішення, на своїх сесіях повинні прийняти сільські ради, які погодилися на об’єднання. Після цього Семенівська ОТГ буде вважатися створеною. Наступний крок – звернення до ОДА, а потім – до Центрвиборчкому про призначення в нашій громаді перших виборів».

Об’єднатися з Семенівкою надали згоду 13 з 17 сільських рад району: Архипівська, Галаганівська, Карповичська, Костобобровська, Машівська, Миколаївська, Олександрівська, Погорільська, Старогутківська, Тімоновичська, Хотіївска, Чорноріжська та Янжулівська. Це приблизно 80% району і по території, і по населенню (на Семенівщині близько 18 тисяч жителів, з них 8,5 тисячі – в райцентрі). Радомська сільрада вирішила приєднатитися до Холминської ОТГ (Корюківщина), а Жадівська, Іванівська та Орликівська поки хочуть залишатися самостійними.

У Сосницьку ОТГ увійдуть 7 з 19 територіальних громад однойменного району: Сосницька селищна, Волинківска, Загребельська, Киріївська, Матвіївська, Пекарівська та Чорнотицька сільські ради. Їх також очікує описана вище процедура. Сосницька селищна рада, де планується адміністративний центр громади, своє рішення про об’єднання вже прийняла.

Джерело: тижневик «ГАРТ»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button