Суспільство

На Чернігівщині за сприяння «Нашого краю» дітей консультували ортопеди

На Чернігівщині за сприяння благодійного фонду «Наш край» дітей проконсультували столичні лікарі-ортопеди.

Активісти «Нашого краю» звернулися до народного депутата Валерія Давиденка розширити дію програми «Здорова дитина». І цього тижня – 19 і 20 квітня – кваліфіковані спеціалісти провели прийом у Комарівці Борзнянського району. Вони проконсультували майже 500 юних мешканців із населених пунктів Комарівської громади. Наступного тижня лікарі працюватимуть у Козельці.

Основне завдання, яке ставили перед собою лікарі, – рання діагностика захворювань, що надалі допоможе в успішному лікуванні, оскільки за останні роки постійно зростає кількість дітей із ортопедичними патологіями (найчастіше – сколіоз і плоскостопість).  Дітей оглянули спеціалісти Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика МОЗ України. Програму супроводжує кандидат медичних наук, дитячий лікар травматолог-ортопед вищої категорії, доцент Валерія Горелік.

Лікарі переконані, що переважну більшість ортопедичних вад можна виправити, якщо виконувати всі необхідні рекомендації. Між прийомами столичні спеціалісти проводили конференції для батьків, пояснюючи, що означає той чи інший діагноз, докладно розповідали, що робити далі, та відповідали на всі запитання.

Довідка: Проект «Здорова дитина», що реалізується в рамках комплексної медичної програми «Здоров’я жителів Чернігівщини» за підтримки Валерія Давиденка, цього року успішно працював в Ічнянському районі. На безкоштовний огляд до кваліфікованих лікарів-ортопедів потрапили близько 2 тисяч дітей.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button