Суспільство

На Чернігівщині згадали загиблого героя

У Ріпках вшанували пам’ять земляка, бійця АТО, старшого солдата, водія-електрика 2-го зведеного польового гвардійського вузла зв’язку Генерального штабу Збройних сил України Дмитра Шелупця. Днями минають другі роковини, як він загинув.

Дмитро Шелупець зазнав тяжкого поранення в груди внаслідок обстрілу бойових позицій артилерією ворога 11 лютого 2015 року в районі міста Дебальцеве Донецької області. Від отриманих ран помер дорогою до лікарні.

Нині на кладовищі в Ріпках мати Дмитра Наталія Володимирівна, представник влади та всі небайдужі поклали квіти на могилу українського героя.

У Ріпкинській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 відбулася лінійка пам’яті, присвячена випускнику школи Дмитру Шелупцю, та загальношкільна хвилина мовчання. На жаль, на фасаді цієї школи встановлено вже дві меморіальні дошки випускникам-героям, які загинули в зоні АТО.

У районному історико-краєзнавчому музеї відкрито експозицію з фотографіями, особистими речами та документами Дмитра.

Указом Президента України № 282 від 23 травня 2015 року «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» він нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Ще статті по темі

Back to top button