Суспільство

На Чернігівщині змагалися лісоруби з усієї області (Фото)

На Чернігівщині змагалися лісоруби Чернігівщини і головні інженери лісгоспів з найскладнішої дисципліни – звалювання дерева на точність.

Згідно з жеребкуванням, учасники змагань по черзі працювали кожен із «своєю» сосною.1_14-640x424

Дерево, висотою 25-­28 метрів, треба було не просто спиляти, а спрямувати у спеціально встановлену зону, яку судді обмежують трьома кілками. Якщо дерево, падаючи, забиває у землю середній кілок – це вже вищий пілотаж.

Судді на чолі з головним суддею змагань начальником лісосировинного відділу обласного управління Петром Приходьком оцінювали фаховий рівень учасників не лише за швидкістю роботи, а й за точністю і якістю виконання завдання та, безумовно, за дотриманням техніки безпеки.

1_11-640x424У підсумку змагань найбільшу кількість балів набрав минулорічний переможець обласних змагань вальників лісу Сергій Щуліпенко.

Не підвів своє підприємство, яке цьогоріч було приймаючою стороною і вкотре підтвердив свою високу професійність. Тепер же лісоруб Холминського держлісгоспу візьме участь у Всеукраїнському конкурсі вальників лісу, а наступного року знову матиме честь піднімати український прапор уже на 19-­х змаганнях.

Друге і третє місця цьогорічних змагань зайняли відповідно ­ Василь Васильцов (ДП «Новгород­Сіверське лісове господарство») і Микола Мартиненко (ДП «Чернігівське лісове господарство»).

Джерело: Маяк

Ще статті по темі

Back to top button