Суспільство

На Чернігівщину разом із суворими морозами повертається казкова зима

Ця зима буде неймовірно суворою. Причому не тільки у вашій країні, а й узагалі по всьому світу. Або, принаймні, по всій Європі точно.

Відповідні приготування вже почалися, наприклад, у Великій Британії. Місцеві метеорологи кажуть, що зима буде «сильною», «сніжною» і «пам’ятною».

Деякі експерти зазначають, що саме з цієї зими і почнеться «нова епоха»: замість колишніх м’яких зим, коли на Новий рік міг йти дощ, прийдуть такі зими як у дитинстві, коли снігу було по верхівки парканів.

Справжні холоди почнуться вже на початку листопада, але особливо люті морози спостерігатимуться весь грудень і весь січень.

А ще нас чекає кілька сильних незабутніх снігопадів – вже в листопаді.

Один із найавторитетніших метеорологів Європи Джеймс Медден дає невтішний прогноз: «Найближчі вихідні можна вважати останнім теплим вікендом. Потім прийдуть холодні північні вітри і накриють майже всю територію Європи. Тому листопад буде значно холодніший, ніж зазвичай. Арктичне повітря домінуватиме в атмосфері Європи весь місяць».

Український Гідрометцентр погоджується з європейськими колегами. Там впевнені, що ця зима буде аномально холодною, ранньою й затяжною. Сильні холоди пов’язані з аномалією в Тихому океані.
Температура океану зросла на один градус, а це означає, що в бік України взимку рушать полярні повітряні маси. Зима буде затяжною, і температура опуститься суттєво нижче 0.

Джерело: uainfo.org

Ще статті по темі

Back to top button