Суспільство

«На фонтанах у сквері Хмельницького «заробили» 2,5 млн», – Гашпар

Як вважаєте, чи можна на рівному місці й без особливих зусиль непомітно вкрасти з міського бюджету 2,5 млн грн? Компанія «УТБ-Інжиніринг», яка виграла тендер на будівництво фонтанів у сквері Б. Хмельницького в м. Чернігові, знає, як це зробити.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав Олександр Гашпар.

Покроково…

  1. Створюємо підприємство у формі Товариства з обмеженою відповідальністю, основний профіль якого – будівельні роботи.
  2. Беремо на роботу директора, інженера, кілька геодезистів і бухгалтера, загалом персоналу – 10 осіб.
    3. Знімаємо їм офіс і ставимо туди кілька ноутбуків із завантаженим AutoCad’ом.
    4. Виграємо кілька тендерів – один щодо благоустрою протипожежного ставка на Масанах, інший – щодо благоустрою дитячих і господарчих майданчиків на пляжі «Золотий берег», роботи за якими виконують залучені субпідрядні організації.
    5. Подаємось на тендер щодо будівництва фонтанів у сквері Хмельницького з кошторисом 11,7 млн гривень, де наводимо перелік попередніх виграних тендерів як інформацію про наявність досвіду виконання аналогічних договорів (благоустрій ставка і благоустрій господарських майданчиків – це, звісно, роботи аналогічні роботам із будівництва фонтанів).
    6. Перед цим укладаємо договори субпідряду з ТОВ «Імперія води», що згодне за 7,080 млн гривень запроектувати та збудувати три фонтани у сквері Хмельницького, і з корпорацією «Укртрансбуд», яка за 1,830 млн готова виконати своїми силами і своєю технікою роботи з будівництва тих самих фонтанів у сквері, але, напевно, буде виконувати ті роботи, які не виконає «Імперія води».
    7. Виграємо тендер з ціновою пропозицією 11,485 млн гривень. https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-06-15-000922-a.
    8. Розраховуємося з субпідрядниками й отримуємо за свої посередницькі послуги 2,575 млн гривень.

«А от про те, скільки з цих коштів витратили на те, аби «МЖК-сервіс» не торгувалось на аукціоні, скільки на те, аби УКБ Чернігівської міської ради закрило очі на відсутність досвіду в будівництві фонтанів в «УТБ-інжиніринг» і на те, що субпідрядники виконуватимуть майже увесь об’єм робіт, і скільки пішло особисто Атрошенку як автору ідеї з трьома фонтанами і натхненнику реконструкції скверу, можна лише здогадуватися. Так само і про те, скільки отримало керівництво чернігівського управління боротьби з економічними злочинами, аби міська влада через «компанії-прокладки» на кшталт «УТБ-інжиніринг» могла безперешкодно «дерибанити» кошти платників податків», – написав Олександр Гашпар.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. ВСЕ ДЛЯ ЧЕРНИГОВЦЕВ! ЗА ИХ ЖЕ ДЕНЬГИ. Ничего личного атрошке не надо, бизнес — просто бизнес. Децентрализация…

Back to top button