Суспільство

На літніх канікулах діти Чернігівщини вивчатимуть іноземну мову

Цього літа для дітвори на Чернігівщині працюватимуть 23 заклади оздоровлення, 462 табори з денним перебуванням дітей і 3 наметові містечка.

Про це ЧЕline повідомили в Департаменті сім’ї, молоді та спорту Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації.

Цьогоріч оздоровленням і відпочинком планують охопити майже 52 тисячі дітей області. Це трохи більше половини загальної кількості. Зокрема оздоровчі послуги надаватимуть понад 16 тисячам дітлахів, відпочинкові – більше 35 тисячам.

Як завжди, першочергова увага приділятиметься дітям, які потребують особливої уваги та підтримки: сиротам і позбавленим батьківського піклування, дітям загиблих учасників АТО та з числа переселенців, вихованцям багатодітних родин, дітям з обмеженими функціональними можливостями.

Вихованці інтернатних закладів області оздоровлюватимуться в освітянських дитячих стаціонарних закладах: «Зміна» (Чернігівський район), «Барвінок» (Менський), «Лісова казка» (Новгород-Сіверський), «Веселка» (Прилуцький) і за кордоном.

Як свідчить статистика, щороку кожен третій школяр Чернігівщини отримує оздоровчо-відпочинкові послуги в закладах системи освіти, серед яких на сьогодні вже розпочали роботу 306 таборів денного перебування, 1 наметове містечко, 1 стаціонарний заклад оздоровлення та відпочинку.

До речі, на базі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку планується провести 175 літніх шкіл з іноземних мов — англійської, німецької, французької.

Так, із 29 травня по 11 липня в дитячому таборі «Юний турист», що в Чернігівському районі, функціонуватиме обласна літня школа для обдарованих і талановитих дітей. Перша зміна – у формі англомовного табору, профіль другої – національно-патріотичне виховання.

Загалом на оздоровлення та відпочинок юних жителів Сіверщини планується використати понад 53 мільйони гривень. При цьому з обласного бюджету виділено 32 мільйони гривень, із місцевих бюджетів – приблизно 14 мільйонів гривень, також залучатимуть понад 7 мільйонів гривень з інших джерел.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button