Суспільство

На Менщині переселенець із Донецька організував власну справу

Невеличкий бізнес – ательє з пошиття та ремонту одягу – відкрив у Мені переселенець із Донецька Сергій Янін.

Уже другий рік, як він оселився в Мені. До цього жив і працював у Києві, звідки періодично привозив гроші родині, яка переїхала до Мену три роки тому після початку буремних подій на Донбасі.

«Містечко сподобалось – тихе, спокійне, тут добре ростити дітей. А от із роботою в Мені не дуже. Спочатку служба зайнятості направила працювати в комунгосп, але згодом почалася реорганізація і мене скоротили. Тож вирішив облаштовувати життя самотужки і зареєструвався приватним підприємцем», – каже чоловік.

Кравцем Сергій працює з 1994 року. Головний профіль – шкіра та хутро. Каже, що найбільше заробляв у Києві, коли працював у солідному ательє та обслуговував «круту» клієнтуру. Виходило не менше чотирьох тисяч гривень на місяць, близько 500 доларів на той час.

Нині заробітки зовсім інші. Адже суттєво ускладнилася ситуація з матеріалом: підскочили ціни, проблемнішою стала доставка. У Мені економічна ситуація така, що у населення грошей негусто, тому й ціну треба ставити значно нижчу за ту, що могла б бути за нормальних обставин.

Поки що заробленого вистачає лише на сплату податків та оренду. Для себе залишається мізер. Сергій сподівається, що з Божою поміччю далі його справи підуть краще.

Джерело: «Наше слово»

Ще статті по темі

Back to top button