Суспільство

На освітлення Ніжина місцева влада планує виділити більше мільйона гривень

Про це розповіли в ході засідання постійної бюджетної комісії, сьогодні, 16 лютого.

Бюджетна комісія погодила витратити 1 млн. 184 тисячі гривень на закупівлю освітлювальних матеріалів. На ці кошти планується закупити 4 типи світильників для всього міста.

Також стало відомо, що в рамках реконструкції вуличного освітлення по вулиці Шевченка планують встановити led лампи. Лампи такого типу можуть з’явитися і на інших вулицях міста.

Більш конкретна інформація щодо плану закупівель повинна з’явитися на сайті міської ради найближчим часом.

Інформаційна довідка: Основою світлодіодного світильника є світлодіод (LED), який живиться постійним струмом та випромінює при цьому світло. Колір випромінюваного світла залежить від складу напівпровідника а інтенсивність від потужності діода. Сучасні світлодіоди випромінюють світло від інфрачервоного спектру до ультрафіолету, що дозволяє в світильниках підібрати будь-яку колірну темпиратуру світла від 2000к до 6500к. Але основною перевагаю світлодіодів є низьке споживання електрооенергії та в десятки разів більший термін служби в порівнянні з лампами розжарювання. Це дає можливість створювати надійні вуличні, офісні, промислові магістральні, фасадні, ландшафтні та світильники для ЖКГ а також  лампи під загальноприняті цоколі і туристичне освітлення.

Вуличні світлодіодні світильники призначені для встановлення на вулиці без додаткового захисту від погодних умов. Вказане обладнання використовується для освітлення доріг, вулиць, автостоянок, автомагістралей, паркінгів розважально-торгових  центрів, промислових та  складських територій, автостоянок, територій СТО та АЗС. Всі вони мають ступінь захисту IP65 та IP68, що дозволяє їх використання у будь-якому регіоні України та у всі пори року.

Ще статті по темі

Back to top button