Суспільство

На освіту у Чернігові планується додатково спрямувати 42 мільйони

За результатами річного Звіту про виконання міського бюджету м. Чернігова за 2016 рік станом на кінець минулого року обліковується вільний залишок бюджетних коштів за загальним фондом у сумі 299 394 165,5 грн.

Про це інформувала вчора на засіданні виконавчого комітету міської ради начальник фінансового управління міської ради Олена Лисенко.

Члени виконкому погодили розподіл частини вільних залишків коштів бюджету 2016 року за цільовими напрямками. З цих коштів на галузь освіти запропоновано виділити 42,1 млн грн.

За ці кошти в освітніх закладах міста додатково заплановані:

— придбання підручників для учнів 4-7 класів ЗНЗ

— проведення заходів по усуненню аварійних робіт у ЗНЗ та ДНЗ

— на Програму розвитку освіти Чернігова «Освіта в житті нашого міста на 2017-2021 роки»

— на придбання ліцензії на програмний комплекс «Курс» (для спрощення ведення документообігу ЗНЗ та оптимізації формування державної статистичної звітності в системі загальної середньої освіти)

— придбання спеціалізованого обладнання для дітей з особливими потребами (КЗ «Чернігівський навально-реабілітаційний центр № 2» ЧМР) – за рахунок залишку освітньої субвенції.

Крім того, з цих вільних коштів запропоновано фінансувати капітальні ремонти асфальтобетонного покриття в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах міста.

Також, виконком схвалив виділення за рахунок залишків міського бюджету 2016 року додатково 31 285,3 тис. грн на реалізацію Програми підвищення енергоефективності в бюджетних установах Чернігова на 2017-2027 роки.

Ще статті по темі

Back to top button