Суспільство

На Сосниччині з’явилась «Січ»

2016_07_11_гай

На Сосниччині запрацював «Молодіжний спортивно-патріотичний табір «Січ», облаштований на базі дитячого оздоровчого закладу.

Наразі в таборі 30 юнаків і дівчат віком від 14 до 18 років.

Про це ЧEline повідомили в Департаменті сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

Ініціатор, натхненник і керманич цього табору – учасник АТО Євген Приходько, який доклав значних зусиль, щоб із великою повагою до історичного, козацького минулого та надзвичайною любов’ю до України створити неповторну атмосферу табору.

2016_07_11_січ_01

Молодіжна «Січ» вражає тематичною облаштованістю: частокіл, гармати, дзвони, сторожова вежа, в центрі двору прапор і козацька ватра, їдальня в наметі з рушниками, дерев’яний намет із козацькою зброєю, тир.

А найголовніше, що вражає — це завзяття мешканців «Січі». Юнаки та дівчата навчились вправно їздити верхи, отримали навички володіння зброєю, надання першої медичної допомоги, а їх спів патріотичних пісень біля вечірньої ватри збирає молодь із навколишніх сіл.

2016_07_11_січ

Молодіжний проект реалізується в рамках обласної Програми «Молодь Чернігівщини» із залученням коштів обласного бюджету в розмірі 27 900 гривень. Дух патріотизму чітко відстежується і в позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Зелений гай», що на Корюківщині.

Специфіка закладу полягає в тому, що він розташований на базі Наумівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. У закладі створена затишна відпочинкова атмосфера: облаштовані спільні кімнати, кімнати для гурткових занять, зала для проведення конкурсів, змагань, наявні спортивний зал і спортивні майданчики для гри у футбол, волейбол, баскетбол.

2016_07_11_січ_02

Вихователі організовують змістовне дозвілля: конкурси, вікторини, спортивні змагання, квести, кінопокази тощо. Постійними учасниками та організаторами заходів є учасники АТО, які охоче працюють із дітьми.

Комісія з проведення державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області в установлені терміни прийме рішення щодо встановлення закладу відповідної категорії.

Але вже під час перебування в закладі комісія рекомендувала керівництву району та закладу опрацювати питання створення на базі закладу молодіжного наметового табору в зеленій зоні, що зробить відпочинок учнівської молоді ще кориснішим і цікавішим.

Ще статті по темі

Back to top button