Суспільство

На весняний період на Чернігівщині обмежать рух транспорту

Через підвищену вологість грунту навесні дорожнє покриття найбільше піддається руйнації.

Для запобігання виникнення ямковості та інших деформацій на період з 01.03.2018 року  по 07.04.2018 року рух великовагового транспорту на дорогах загального користування Чернігівської області буде тимчасово обмежений, а саме:

1.1. Понад 12 тон і навантаженням на вісь понад 8 тс на наступних ділянках доріг державного значення загального користування:

Н-07 Київ — Суми — Юнаківка (на ділянці км 151 — км 209, від м. Прилуки до межі з Сумською областю);

-Н-27 Чернігів — Мена — Сосниця — Грем’яч (км 6 — км 211 на всій протяжності);

Н-28 Чернігів — Городня — Сеньківка ( км 13 — км 90 на всій протяжності); Р-56 Чернігів — Пакуль — КПП «Славутич» (на ділянці км 10 — км 50 від а/дороги М-01 до кордону з Білоруссю) та під’їзд до м. Славутич (на всій протяжності);

Р-65 КПП «Миколаївка» — Семенівка — Новгород-Сіверський — Глухів — КПП «Катеринівка» (на всій протяжності в межах Чернігівської області);

-Р-67 Чернігів — Ніжин — Прилуки — Пирятин (на ділянці км 0 — км 66, та км 80 — км 155);

-Р-68 Талалаївка — Ічня — Тростянець — Сокиринці — до а/д Н-07 з під’їздом до заповідника «Качанівка» (на всій протяжності);

— Р-69 Київ — Вишгород — Десна — Чернігів

Про це повідомляє служба автомобільних доріг у Чернігівській області.

Понад 12 тон і навантаженням на вісь понад 6 тс на всіх територіальних дорогах державного значення загального користування, крім ділянок доріг з цементобетонним покриттям: Прилуки — Ладан, а/д М-02 — Бахмач, а також під’їздів до м. Ніжин і м. Борзна;

Понад 6 тон і навантаженням на вісь понад 4 тс на обласних та районних автомобільних дорогах місцевого значення загального користування.

Прохання перевізників завчасно подбати про доставку необхідних вантажів та відповідно скоригувати плани перевезень.

Рішення про обмеження в русі буде оприлюднено через засоби масової інформації та сайті Служби автомобільних доріг у Чернігівській області.

Терміни дії обмежень на маршрутах визначатимуться відповідними службами за результатами попередніх обстежень та з урахуванням погодних умов і стану дорожнього покриття. ДП «Чернігівський облавтодор» на відведених ділянках встановлюватиме схеми, дорожні знаки, інформаційні панно.

Для зручності населення пасажирські перевезення здійснюватимуться у звичайному режимі. Це стосується й руху транспорту служб з надзвичайних ситуацій, дорожніх організацій, техніки, задіяної в проведенні посівної кампанії.

Крім того, за умови попереднього погодження з облдержадміністрацією, обмеження не поширюватимуться на техніку, що перевозить сільгосппродукцію, якщо її вага не перевищуватиме допустимі норми – до 12 тонн.

Додержання вагових параметрів транспортних засобів контролюватиметься пересувним комплексом вагового контролю.

Ще статті по темі

Back to top button